Planning-handleiding-nascholing-praktijk

NASCHOLING PRAKTIJK

Nascholingscursus als praktijkblok

Cursusblok definiëren

Een nascholingscursus voor de praktijk wordt aangemaakt als blok op het oefenterrein. Wel is het noodzakelijk dat hiervoor een soort oefenterreinles  wordt geselecteerd dat als nascholingsproduct is gekenmerkt in de stamgegevens.

Het blok mag gepland worden als 1 blok van 7 uur, of als een reeks opeenvolgende blokken, net wat u gewend bent in verband met de consistentie.

Image

Beide hierboven getoonde blokken zijn mogelijk als blok voor de nascholing. Wel is het van belang dat de begintijd van het eerste blok overeenkomt met de begintijd zoals deze bekend is bij het CBR. de duur van een blok is niet van belang hierin: voor de nascholingsduur wordt gerekend met de nascholingsduur welke is aangegeven in de stamgegevens. Zo kunt u een cursus waarin een pauze valt rustig als een blok van 8 uur in de planning zetten, de nascholingsduur blijft hiermee op 7 uur staan.

Cursist plannen

Tijdens het plannen van een cursist wordt gevraagd of deze cursus moet meetellen voor de nascholing (alleen wanneer de soort  oefenterreinles bekend is als nascholing).

Image

Standaard staat dit vinkje aan, tenzij bij de cursist in “wijzig leerlinggegevens” is aangegeven dat deze cursist niet aan nascholing doet.

Voor een nascholingskandidaat laat u het vinkje aanstaan, anders moet het uitgezet worden.

U moet per kandidaat aangeven voor welk nascholingsproduct deze wordt ingepland. Wanneer het gewenste product niet voorkomt in de lijst, is dit waarschijnlijk niet als praktijkproduct aangemerkt in de stamgegevens.