Planning-handleiding-nascholing-cursistregistratie

NASCHOLING TABBLAD

Registratie nascholing bij cursist

Wanneer de nascholing wordt gepland en via CBR connect gecontroleerd, dan verschijnt deze automatisch in het tabblad nascholing bij de cursist.

Image

De data en productcodes worden verzameld uit de planning en download van het CBR. De duur is zoals deze is aangegeven bij de productcode in de stamgegevens. De aanwezigheid is ofwel gedownload met de resultaten, ofwel handmatig geregistreerd in de planning.

 Handmatige registratie

Soms is het noodzakelijk de nascholing handmatig te registreren, bijvoorbeeld wanneer deze is gevolgd bij een andere rijschool, en u toch een volledige registratie wilt hebben.

Tabblad nascholing > knop ‘Nieuw’.

Image

Er verschijnen nu invoervelden voor een nieuw blok nascholing. Voer datum en tijd in en selecteer een nascholingsproduct. Geef in de aanvullende informatie aan waar deze nascholing is gevolgd. Aanvullende informatie is een verplicht veld. Druk op ‘Toevoegen’ om dit nascholingsblok te registreren.

Voor deze handmatig ingevoerde blokken wordt de aanwezigheid automatisch op ‘Aanwezig’ gezet.

Wanneer het  gewenste nascholingsproduct niet in de lijst staat, bijvoorbeeld omdat u hiervoor niet gecertificeerd bent, moet het eerst worden toegevoegd in de stamgegevens .

Wijzigen van nascholingblokken

Van automatisch geregistreerde blokken kan alleen de aanvullende informatie worden aangepast, van handmatig ingevoerde blokken  kan alle informatie worden aangepast.

om te wijzigen / verwijderen: klik eerst op de datum, hierdoor wordt de informatie van dit blok rechts getoond, en verschijnen de wijzig- en verwijderknop voor dit blok.