Online-handleiding-cursisten

Tabblad cursisten

Gegevens in dit tabblad zijn voertuigcategorie afhankelijk, selecteer dus eerst een voertuigcategorie in de lijst bovenaan het scherm. De gegevens worden opgeslagen door op de knop ‘Opslaan’ bovenin de lijst te klikken.

De eerste regel ‘niet aan praktijk categorie gekoppeld’ is bedoeld voor bijvoorbeeld theorie cursisten. Hiervoor kan alles geselecteerd worden behalve online plannen toestaan

In de scherm selecteert u welke secties getoond worden in de cursisten portal, en op welke positie zij getoond worden.

Image

Vink aan welke onderdelen u wilt tonen, en geef bij de aangevinkte onderdelen een titel op. Deze titel wordt getoond bovenaan de sectie in het hoofdmenu, en in de vervolgschermen.

NAW gegevens
De basis NAW gegevens van de cursist worden getoond, met de mogelijkheid om een wijziging door te geven. Deze wijzigingen worden als email naar het standaard email adres van de rijschool gestuurd zoals in de stamgegevens van de rijschool zijn ingegeven, waar u ze na controle kunt doorvoeren bij de leerlingegevens.

Machtigings controle
Er wordt een bericht getoond of de cursist uw bedrijf gemachtigd heeft bij het CBR om examens aan te vragen. Zo niet, dan staat hierin een link naar de CBR site om dit alsnog te doen. U kunt de getoonde teksten eventueel aanpassen in het tabblad templates

Algemene voorwaarden
Wanneer u deze aanvinkt, moet de cursist eerst de algemene voorwaarden goedkeuren voor de verdere gegevens getoond worden. Eenmaal goedgekeurd wordt deze vraag niet opnieuw gesteld. De algemene voorwaarden komen dus niet terug als sectie in het hoofdmenu maar worden vooraf al getoond.

U kunt de tekst van uw algemene voorwaarden invullen in het tabblad Algemene voorwaarden

De tekst van de algemene voorwaarden moet zijn ingevuld voordat u de instellingen opslaat.

Plannings overzicht zichtbaar
Dit toont het planningsoverzicht van de cursist. Op de hoofdpagina worden de eerstkomende 6 afspraken getoond, met een link om door te klikken voor het complete planningsoverzicht

Online plannen toestaan
Dit geeft de cursist de mogelijkheid om online te plannen. Er wordt een sectie geplaatst met hierin links voor de verschillende planmogelijkheden. Welke vormen van plannen u toestaat wordt ingesteld bij het onderdeel:  Instellingen plannen.

Openstaande facturen zichtbaar
Dit toont een sectie met de openstaande facturen van de cursist. Op het hoofdmenu worden de eerste 6 facturen getoond, met een link voor het complete overzicht. Wanneereen factuur is betaald verdwijnt hij uit het overzicht.

Om de facturen te kunnen openen moet een geldige “Factuur template” zijn ingevuld op het tabblad algemeen , om betaling via iDeal toe te staan moet een geldig “Mollie partner ID” zijn ingevoerd op het tabblad algemeen.

Vorderingen zichtbaar
Dit toont de vorderingen van de cursist, zoals ingevuld op de ISV instructeurs App. Informatie over de locatie van invoeren vereist een geldige google api key op tabblad algemeen (en invoeren via de carpc).

In het hoofdmenu worden alleen de eerste 6 stappen getoond, om het volledige vordering overzicht te bekijken moet geklikt worden op de link naar het volledige overzicht.

Nieuws / Artikelen
In deze sectie kunt u nieuwsberichtjes en / of download links plaatsen. U kunt deze artikelen onderhouden bij het onderdeel: Nieuws / artikelen.

Sociale media
In deze sectie kunt u logo’s met links plaatsen naar uw eigen pagina’s op diverse sociale media, zoals Facebook en Youtube . Welke logo’s u wilt plaatsen stelt u in bij het onderdeel sociale media.

Smit 3dtheorie.nl
Wanneer de cusist via ISV administratie is aangemeld bij theorie online van Smits , verschijnt in deze sectie een directe doorklik link naar de oefenpagina’s. De cursist hoeft op die pagina’s dan niet meer in te loggen.

Veka Best theorie-leren.nl
Wanneer de cusist via ISV administratie is aangemeld bij Veka Best , verschijnt in deze sectie een directe doorklik link naar de oefenpagina’s. De cursist hoeft op die pagina’s dan niet meer in te loggen.

Nascholing
In deze sectie wordt een overzicht getoond van de geplande nascholing, met de geregistreerde aanwezigheid. In het hoofdmenu worden de eerste 6 dagdelen getoond, met een link om door te klikken naar het volledige overzicht.

Portaal indelen
De secties in ISV Online worden getoond in een drie kolommen. Hier moet ingedeeld worden in welke kolom de sectie terecht moet komen.

Om de secties te kunnen indelen moet u eerst op de knop ‘Opslaan’ bovenaan het scherm drukken. De geselecteerde secties worden nu getoond in het linker lijstje onderaan het scherm. Bij dubbelklikken wordt gevraagd  in welke kolom de sectie geplaatst moet worden. Voer hier 1, 2 of 3 in. U ziet de sectie dan ook verschijnen in het lijstje van de betreffende kolom. Doe dit voor alle secties in de linker lijst.