Online-handleiding-algemeen

Tabblad algemeen

Online2

Gegevens op dit tabblad zijn niet afhankelijk van de voertuigcategorie, en worden direct bij invoer automatisch opgeslagen. De meeste instellingen op dit tabblad (behalve die met de roze streep er voor) zijn afhankelijk van de rijschool waaraan de leerling of het bedrijf is gekoppeld. zie rijschool. Selecteer dus eerst een rijschool voor u de instellingen invoert.

Rijschool
De meeste instellingen op dit tabblad zijn afhankelijk van de geselecteerde rijschool. Wanneer bij een rijschool geen gegevens zijn ingevoerd worden de gegevens van de standaard rijschool (nummer 1) ingevuld. Voer dus in elk geval de gegevens in voor de standaard rijschool!

Bij het openen van de pagina’s in ISV Online wordt de rijschool gekozen op basis van de aan de ingelogde  leerling of het bedrijf gekoppelde rijschool. Wanneer geen rijschool is gekoppeld worden de gegevens van de standaard rijschool genomen.

Uitzondering is de openingspagina waarin de inlogcode moet worden ingevuld, omdat op dat moment nog geen leerling of bedrijf bekend is. U kunt deze aansturen met de juiste gegevens door in de URL het rijschool nummer te vermelden:

http://[servernaam]:[poort]/cgi-bin/isvcs?rijschool=4
met het nummer (=4) van de rijschool zoals u dit in de lijst voor de naam ziet staan.Ook hier geldt: wanneer geen rijschool wordt opgegeven zullen de waarden van de standaard rijschool genomen worden.

Factuur template.
De factuur template (brief papier) moet een pdf bestand van uw briefpapier zijn. Een ingescande pagina voldoet hiervoor niet, neem contact  op met de leverancier van uw briefpapier. Het bestand mag niet tegen schrijven beschermd zijn. Zorg evoor dat het bestand niet te groot wordt, het liefst kleiner als 100kb.

Bij voorkeur slaat u dit bestand op in de map op de server waar de ISV Online.exe staat (vaak is dit c:\program files\isv\isvonline). In dat geval geeft u alleen de naam van het bestand hier in, anders het volledige pad, maar houd er dan rekening mee dat dit het pad is gerekend vanuit de server, niet vanuit een werkstation. Meestal zal vanuit de server de gedeelde ISV schijf niet dezelfde naam hebben als vanuit de werkstations.

U kunt het pdf bestand naar ons mailen zodat wij deze voor u kunnen controleren.

Afzender voor de e-mail
ISV Online verstuurt emails, bijvoorbeeld voor de inlogcode. Het email adres dat u hier invult wordt als afzender meegestuurd.

Titel voor de inlogcode
De tekst die u hier invult wordt gebruikt als titel voor de email waarin de inlogcode wordt verzonden.

Online4

Tekst voor de footer
Geef hier de tekst die in de onderste gekleurde balk getoond moet worden.

Pagina titel
Deze tekst wordt getoond in de titelbalk en het tabblad van de webbrowser.

Achtergrond/ voorgrondkleur
Door deze kleuren in te stellen kunt u er voor zorgen dat de ISV Online pagina’s qua kleur passen bij uw huisstijl.

De achtergrondkleur is de kleur voor het vlak buiten het echte werkgebied, de voorgrondkleur is de steunkleur in het werkgebied. De witte achtergrond van het werkgebied en de grijze verlooptinten van de verschillende secties zijn niet aan te passen.

Instellen: druk op de ‘…’ knop  achter de kleur. U krijgt nu het logo van uw bedrijf. dit kan een jpg, gif of png bestand zijn. Het wordt op ware grootte getoond, dus zorg dat het niet al te groot is (niet meer dan 300 pixels breed). Het bestand moet geplaatst worden op de server, in de ISVOnline map in de docroot\images submap. U geeft hier alleen de bestandsnaam op, niet het pad.

Achtergrond bestand
Met dit bestand wordt de ruimte buiten het werkgebied opgevuld. Het wordt op ware grootte getoond en herhaald om het gehele vlak op te vullen. Wanneer het een transparant bestand is, wordt de gekozen achtergrondkleur er doorheeen getoond. Wanneer er geen bestand wordt ingevuld zal alleen de gekozen achtergrondkleur getoond worden. Het bestand moet geplaatst worden op de server, in de ISVOnline map in de docroot\images submap. U geeft hier alleen de bestandsnaam op, niet het pad.

Locaties bij vorderingen.
Wanneer de vorderingen worden ingevoerd via ISV instructeurs app worden op dat moment ook de coordinaten opgeslagen. Als u dit vinkje zet wordt achter de ingevoerde stap een informatie knop getoond, die bij openklappen een kaartje toont waar de vordering is ingevoerd. Hiervoor is een geldige google api key nodig.

 

Extern adres

Noodzakelijk voor de koppeling met iDeal, google en de afmeldlink voor mailings. Dit moet het externe adres van uw netwerk zijn, een URL (bijvoorbeeld server.uwrijschool.nl) of het externe ip adres. Dit kunt u altijd opvragen via www.watismijnip.nl

LET OP: Gebruik indien mogelijk altijd een dns adres zoals server.isv.nu die naar uw eigen server verwijst, in plaats van een ip adres, om te voorkomen dat de email bij de cursist van spam of phissing wordt gezien.

Poort
De poort waarop ISV Online is geconfigureerd (bijvoorbeeld 8110). U kunt deze terugvinden in het bestand service.ini in de ISVOnline map op de server.

Tekst voor de afmeldlink
In uw mailings via mailmerge > email kunt u een afmeldlink opnemen. Door daar op te klikken kan de cursist zich afmelden voor verdere mailings vanuit uw bedrijf. U moet hiervoor de code @afmeldlink@ opnemen in uw mailing, deze wordt dan vervangen door de hier ingevoerde tekst, met een link voor afmelden.

Mollie partner ID
Om betalingen via iDeal te kunnen ontvangen moet een geldig Mollie partner ID ingevoerd worden.

De diverse banken die meedoen met iDeal hanteren elk een eigen protocol voor het verwerken van de betalingen. Mollie is een partij die  hiertussen gaat zitten en ISV in staat stelt met een enkel protocol betalingen van alle participerende banken te behandelen. Bijkomend voordeel is, dat wanneer een nieuwe bank meedoet deze automatisch wordt toegevoegd.

U hebt voor het verwerken van iDeal betalingen via ISV Online dus geen iDeal contract met uw bank nodig, maar wel met Mollie. U betaalt dus ook geen provisie aan uw bank maar aan Mollie. voor de voorwaarden zie www.mollie.nl.

U kunt u aanmelden voor een mollie partner ID op www.mollie.nl/aanmelden. Volg verder de  instructies op deze pagina’s.

Wanneer u de aanmeldprocedure hebt doorlopen, log dan in bij mollie en  ga naar accountgegevens. Hier vindt uw partner ID

Online9

Vul het getal dat u hier vindt in op het tabblad. het getal dat u hierboven ziet is slechts een voorbeeld, log in bij mollie voor uw partner id.

Financiele instellingen
Betalingen die door cursisten gedaan worden via Ideal worden direct bij de cursist op de betreffende factuur afgeboekt.

Hoewel ISV probeert alle betalingen gedaan via Mollie direct probeerd te verwerken bij Mollie, is het belangrijk dat u bij mollie de email functionaliteit gebruikt om een email te ontvangen van elke ontvangen betaling door Mollie en deze in ISV controleerd.

Indien u gebruik maakt van een koppeling met een boekhoud pakket, dient u hiervoor de tussen kruisposten-rekening in te geven via ISV Administratie-Instellingen-Dagboeken Grootboeken waarop ISV tijdens de export de betalingen kan boeken. Tijdens de export dient de knop Ideal te worden gebruikt om net zoals bij Kas en Pin de boekingen over te hevelen.