Lesrecords aanmaken

In deze stap worden de aangemaakte lesroosters in de agenda’s van de instructeurs ingevoerd. Om dit proces in gang te zetten blijft u in ISV Planning en volgt u de volgende procedure;

  • In ISV planning kiest u voor het menu ‘Bestand’ en vervolgens voor ‘Lesrecords aanmaken’ (zie afbeelding). De lesrecords worden aangemaakt aan de hand van de gegevens die u heeft ingevoerd bij de urentabellen (stap 6). Bij het invoeren van de instructeurs (stap 10) heeft u vervolgens gekozen volgens welke urentabel een instructeur werkt. Dit wordt automatisch overgenomen in de planning.

22. Menu PLAN Lesrecords aanmaken.png

  • In het scherm wat zich vervolgens opent (zie onderstaande afbeelding) kan worden aangegeven of u voor alle of slechts één instructeur de lesrecords wil aanmaken en per wanneer. Het is hierbij belangrijk om altijd met een volledige werkweek te starten (dus startdatum op een zondag of een maandag).

23. invoerscherm lesrecords aanmaken.png

  • Wanneer de lesrecords zijn aangemaakt ziet een willekeurige dag in de weekplanning van de instructeurs er bijvoorbeeld uit zoals onderstaande afbeelding.

24. voorbeeld dag in weekplanning.png

  • Naast lesrecords voor de instructeurs kunt u ook de lesrecords aanmaken voor de simulatorplanning (wanneer dit van toepassing is). De procedure is hierin hetzelfde behalve dan dat u kiest voor ‘simulator records aanmaken’ in plaats van ‘lesrecords aanmaken’.

Op dit moment heeft u in principe een planning waarin u lessen en kandidaten kunt gaan plannen. Echter voordat we zover zijn dienen er eerst nog wat financiële gegevens te worden ingevoerd. Immers de lessen die worden ingepland moeten ook verkocht en betaald worden. De eerste stap hierbij is in voeren van de boekhoudkundige gegevens zoals u deze op dit moment al hanteerd, hiervoor gaat u verder met de op één na laatste stap in deze installatieprocedure.

Klik hier om terug te gaan naar de indeling van de handleiding installatie voor nieuwe gebruikers.