Kantoorgebruikers aanmaken

Het invoeren van alle gegevens in ISV is een behoorlijke klus. Logisch dus als u geholpen wilt worden door uw collega’s op kantoor. Om ervoor te zorgen dat ook zij kunnen inloggen in ISV dient u gebruikers aan te maken, hiervoor volgt u de volgende procedure;

  • Wanneer u ISV Planning heeft geopend kiest u voor het menu Gebruikers – Gebruikers aanmaken/wijzigen (zie afbeelding).

1a. PLAN Menu gerbuikers aanmaken wijzigen.png

 • In het scherm dat zich vervolgens opent kunt u kiezen een gebruiker te wijzigen of een nieuwe gebruiker aan te maken. Kies hierbij voor de knop ‘Nieuwe gebruiker’. In het invoerscherm voor een nieuwe gebruiker (zie afbeelding) dient u vervolgens enkele gegevens in te voeren; 1b. Invoerscherm nieuwe gebruiker.png
   • Gebruikersnaam: kies voor iedere nieuw aan te maken gebruiker een unieke gebruikersnaam. De gekozen naam is niet hoofdletter gevoelig, wel kunt u gebruik maken van een spatie. De gebruikersnaam wordt in ISV tevens gebruikt als afzender van mails en brieven dus houdt hier rekening mee in de keuze voor uw gebruikersnaam.
   • GebruikersID: Deze wordt automatisch door ISV aangemaakten hoeft u dus niet zelf in te voeren.
   • Wachtwoord: het is aan te raden om in eerste instantie een standaardwachtwoord te kiezen. De individuele nieuwe gebruikers kunnen hun wachtwoord in een later stadium aanpassen via het menu gebruikers – eigen wachtwoord wijzigen.
   • Groep: ISV maakt automatisch onderscheid tussen 3 standaard groepen gebruikers (Administrators, Instructeurs en Kantoormedewerkers), iedere groep heeft zijn eigen gebruikersrechten, deze rechten zijn inzichtelijk via menu gebruikers – groepen aanmaken/wijzigen en rechten – groep wijzigen.
   • E-mailadres: dit e-mailadres wordt automatisch ingevoerd als afzender bij door de nieuwe gebruiker verstuurde e-mails naar kandidaten en/of bedrijven. Dit is dus ook het e-mailadres waar kandidaten en bedrijven op gaan reageren. Als afzender mag ook de volgende opmaak opmaak gebruiken “Verkeersschool x <info@verkeersschoolx.nl>”

 

    • De overige invoervelden zijn alleen van toepassing bij de invoer van de gebruikersgroep Instructeurs, deze velden worden dus bij de stap ‘Invoeren instructeurs’ (Stap 10)behandeld.

 

Door tot slot op ‘OK’ te klikken slaat u de ingevoerde nieuwe gebruiker op, deze kan vervolgens inloggen in ISV. De volgende stap in de installatie van ISV voor nieuwe gebruikers is het aanmaken van de hoofdcategorieën, dit zijn de overkoepelende categorieën waaronder alle producten en opleidingen van de rijschool uiteindelijk moeten vallen. Wanneer u verder wilt gaan met stap 3 dient u in het programma ISV planning te blijven.

Klik hier om terug te gaan naar de indeling van de handleiding installatie voor nieuwe gebruikers.