Invoeren rijschoolgegevens

INVOEREN RIJSCHOOLGEGEVENS

De eerste stap om aan de slag te kunnen gaan met ISV is het invoeren van de rijschoolgegevens. Deze gegevens zijn nodig voor uw licentie bij ISV Software en de uiteindelijke koppeling met het CBR. Om de rijschoolgegevens in te voeren volgt u de volgende procedure:

  • De hoofdrijschool is al voor u ingevuld, u opent deze in ISV administratie, menu Onderhoud lijsten – rijschoool gegevens – wijzigen. Selecteer de rijschool uit de lijst bovenaan het scherm  en vul de gegevens aan.
    • Voor aanvullende rijscholen: U opent ISV Administratie en kiest vervolgens voor het menu Onderhoud lijsten – rijschoolgegevens -nieuwe toevoegen (zie afbeelding).

0. Menu onderhoudlijsten ADM rijschoolgegevens.png.

  • In het invoerscherm (zie afbeelding) kunt u vervolgens de gegevens van de rijschool (of rijscholen) invoeren.

 

Rijschoolgegevens1

 

In deze schermen kunnen de adresgegevens van de rijschool worden ingevoerd. In de vervolg tabbladen zoals “Financiele instellingen”  kunnen de bankgegevens worden ingevoerd en bij en  “Externe koppelingen” kunnen de gegevens van bijvoorbeeld het inloggen bij het CBR worden ingegeven.

Uitleg van een aantal velden:
Ondertekening voor herinnering; ISV hanteert als standaard instelling om alle facturen en herinneringen te ondertekenen met ‘Financiele Administratie’, mocht u een andere ondertekening willen hanteren dan kunt u deze hier invoeren.
Registratienummer is het registratienummer van de rijschool bij het CBR. Let op! Meerdere rijscholen kunnen onder hetzelfde CBR nummer vallen.

Wanneer er meerdere rijscholen worden ingevoerd maar er slechts één CBR registratienummer is kan bij de bedrijfsnaam waar het CBR numer aan gekoppeld is een vinkje worden aangezet bij ‘Hoofdrijschool CBR’.

Het vinkje ‘BTW vrije rijschool´ is alleen van toepassing bij BV’s die GEEN tarief hanteren en hiervoor toestemming hebben van de belastingdienst.

In het tabblad “Externe koppelingen” kunnen wanneer van dit van toepassing is voor uw rijschool de gegevens van Smiths online theorie en Vekabest worden aangemaakt. Er wordt automatisch een code aangemaakt voor Rijschool Network (mocht u gebruik maken van de diensten van Rijschool Network dan dient u deze code door te geven)

Onder Clieop worden de Clieopgegevens gevraagd die van toepassing zijn bij betaling via automatische incasso. Hier wordt later in de handleiding boekhouding verder op in gegaan.

Tot slot kan bij “Print en factuur instellingen” alvast informatie over de layout van enveloppen en briefpapier en de voetteksten op facturen en herinneringen worden ingevoerd. Deze kunnen per rijschool worden bepaald zodat u bij de verschillende rijschoolnamen ook verschillende logo’s of briefpapier kan gebruiken. Mocht u een logo willen toevoegen let u er dan op dat u de afbeelding in de centrale ISVmap plaatst.

Door tot slot op wijziging doorvoeren te klikken slaat u de ingevoerde rijschoolgegevens op. De volgende stap in de installatie van ISV voor nieuwe gebruikers is het aanmaken van gebruikers die u kunnen assisteren bij de verdere installatie. Wanneer u verder wilt gaan met stap 2 dient u het programma ISV planning te openen.

Klik hier om terug te gaan naar de indeling van de handleiding installatie voor nieuwe gebruikers.