Invoeren instructeurs

Voor het invoeren van de instructeurs dient u in eerste instantie terug te gaan naar het programma ISV Administratie. In ISV Administratie kiest u vervolgens voor het menu ‘Personeel’ en vervolgens voor ‘Nieuwe Instructeur’ (zie afbeelding). Volg vervolgens per instructeur de volgende procedure uit;

20. Menu ADM Personnel nieuwe instructeur.png

In het scherm wat zich vervolgens opent (zie onderstaande afbeelding) kunnen alle gegevens (persoonsgegevens, instructeurspassen etc etc) van een instructeur worden ingevoerd. Belangrijk hierbij zijn met name de gegevens die zich in het rode vierkant bevinden.

  • Aan iedere instructeur dient een voertuig te zijn gekoppeld, de vanafdatum dient altijd voor de dag van vandaag te liggen. Door de knop ‘voertuigen opschonen’ te gebruiken kunt u in de toekomst voertuigwisseleingen van instructeurs in beeld brengen.
  • Verder is het belangrijk om aan te geven volgens welke urentabel de instructeur gaat werken (deze tabellen heeft u reeds ingevoerd bij stap 6).
  • Beperk eventueel het aantal weer te geven lesblokken, zoals beschreven in stap 6
  • Tot slot kunt u aangegeven voor welke rijschool de instructeur werkzaam is en welke examencapaciteit zichtbaar moet zijn in zijn of haar planning.

Om de instructeurs ook als gebruiker van ISV in te gaan voeren gaat u terug naar ISV Planning. Vervolgens herhaalt u de procedure van stap 2 alleen nu kiest u voor de gebruikersgroep Instructeurs. U dient hierbij aanvullend de volgende gegevens in te vullen;

  • Als is gekozen voor plannen in de eigen agenda: vul hier in welke agenda: Instructeurs mogen standaard alleen in de eigen agenda plannen. In dit veld dient u aan te geven welke agenda hoort bij welke gebruiker.
  • Plannen tevens toestaan voor onderstaand gekozen instructeurs; dit veld vult u alleen in wanneer de instructeur in kwestie ook mag plannen voor andere instructeurs.

Wilt u dat uw instructeurs zelf gaan plannen dan dient u de rechten van de groep instructeurs aan te passen via menu ‘Gebruikers – ‘Groepen aanmaken/wijzigen en rechten’ – ‘Groep wijzigen’. In het scherm wat zich vervolgens opent dient u het vinkje bij ‘Invoeren in de planning’ aan te vinken.

Herhaal deze procedure totdat alle instructeurs zijn ingevoerd. Zodra alle instructeurs zijn ingevoerd kan er doorgegaan worden met de volgende stap, het aanmaken van de lesrecords, wat eigenlijk het invullen van de agenda van de instructeurs inhoud.

Klik hier om terug te gaan naar de indeling van de handleiding installatie voor nieuwe gebruikers.