Email templates

EMAIL TEMPLATES BOEKINGS MODULE

In ISV Administratie  Bestand > ISV Online > Instellingen Tabblad “Email templates”: kunnen de templates worden ingesteld die op verschillende momenten naar de klant worden gestuurd.

Ga eerst van start met de volgende instelling:


Als deze al is ingevuld, kunt je verder met de volgende stap, deze instelling is vaak ook terug te vinden op het tabblad algemeen of tabblad Templates. We begrijpen dat deze instelling lastig kan zijn om te achterhalen, neem aub contact met ons op als dit niet bekend is.

In het scherm dat geopend staat dient u per rijschool, voertuigcategorie en de stap een email in te stellen.

emailtemplate

Uitleg van de stappen:

1. Inschrijven
De klant krijgt deze mail als de inschrijving is voltooid.

2. Na afrekenen
Als de klant de bevestigingsstappen en de eventuele betaling heeft afgerond wordt deze email verzonden
Hieribj kan @afgerekendmandje@ gebruikt worden om datgene dat is geboekt weer te geven in de email.

3. Betaling niet gelukt
De email voor als de betaling geen doorgang heeft gevonden

4. Na (automatisch) verwijderen van lessen uit mandje.
Als de klant zich heeft ingeschreven maar binnen 60 minuten na het toevoegen van de boeking niet verder gaat met het afronden dmv bevesitingen of betaling doorvoerd, worden de boekingen uit het mandje verwijderd en ontvangt de klant daarvan een email ter verduidelijking.
Denk eraan om met name in deze mail template @winkelmandje@ te plaatsen waardoor ook voor de klant duidelijk wordt welke boeking het betreft.

5. Na bestelling op rekening (de rekening wordt meteen aangemaakt)
Als er in de instellingen is aangegeven dat klanten op rekening kunnen betalen wordt er conform de voorwaarden die daar zijn gesteld een factuur gestuurd.

6. Na bestelling op rekening (de rekening niet meteen aangemaakt)
Als er in de instellingen is aangegeven dat klanten op rekening kunnen betalen wordt er conform de voorwaarden die daar zijn gesteld een factuur gestuurd.

7. Na definitief maken, verrekend met bestaande tegoeden
Indien een bestaande cursist met een tegoed via de boekingsmodule extra product aanschaf, wordt deze verrekend met het tegoed en wordt deze email verzoden.

Het is aan te raden om in alle email templates de cursist de gegevens voor het leerlingportaal mee te sturen alsmede de mogelijkheid voor het gebruik van de Rijles App.

Voorbeelden van deze email templates vindt u hier > Voorbeeld email templates Boekingsshop