Admininistratie-handleiding-memo

Tabblad memo

In het tabblad memo worden alle memo’s van de leerling getoond.

Image

Meer lezen

Klik op de memo om meer te lezen wanneer deze niet in het overzicht past.

Nieuwe memo

Druk op “Nieuwe memo”.

Image

Type de tekst in het witte vlak onderaan het scherm. Selecteer de soort memo en een personeelslid (beide optioneel) en druk op “Ok” om in te voeren.

Soort memo en betreffend personeelslid zijn van belang voor  de memoafhandeling (ISV Administratie >menu MIS > Memoafhandeling) omdat zij daar als filtercriteria gebruikt kunnen worden.

Soorten voor de memo kunt u invoeren in ISV Administratie > menu onderhoud lijsten > Memo soorten.

Wanneer de lijst personeeldleden begint met lege regels, dan zijn dit instructeurs van wie de aanvullende informatie (achternaam) niet is ingevuld in ISV Administratie > menu personeel > instructeur wijzigen.

Memo wijzigen / verwijderen

Om een memo te wijzigen: selecteer de memo met het vinkboxje vooraan de regel en druk op “Wijzig memo” om te wijzigen mag er maar één memo geselecteerd zijn.

Om te verwijderen: selecteer één of meer memo’s met het vinkboxje voor de memo en druk op “Verwijder memo(s)”.

Print geselecteerd

Om een of meer memo’s af te drukken: selecteer eerst de af te drukken memo(s) en druk dan op “Print geselecteerd”.

Internet bezoek niet tonen

Wanneer een leerling inlogt op ISV Online, dan wordt hiervan ook een memo aangemaakt. Bij een leerling die vaak inlogt op zijn of haar persoonlijke pagina’s worden er dan dus veel, gelijke, memo’s getoond. U kunt deze memo’s wegfilteren door het vinkje “internet bezoek niet tonen” aan te vinken. Het systeem onthoudt dat dit vinkje is gezet, zodat het bij een volgende leerling ook aanstaat.